25 Haziran 2016 Cumartesi

Mastürbasyon İsteğini ve Azgınlığı Savuşturma Yöntemleri







Bu yazımda insanları en çok mastürbasyon yapmaya iten durumları, anları ve onları savuşturma yöntemlerini örnekler üzerinden simüle ederek açıklayacağım.

Öncelikle diyelim evde yalnızsınız canınız çok sıkıldı yapacak başka hiçbirşeyiniz yok ve size zevk verebilecek tek şeyin mastürbasyon olduğunu düşünüyorsunuz. Malum işi yapmak için bütün şartlar elverişli. Bu elverişli ortam sonucunda da dürtü kendiliğinden oluşuveriyor. Dürtünün oluşma sebebi genelde kişinin kendini rahat hissetmesi, ertesi gün veya yakın tarihte yapılması gereken herhangi bir işinin bulunmaması, olsa bile mastürbasyonun buna engel olmayacağını düşünmesidir. İşte tam burada bizim yapmamız gereken oluşan aşırı rahat ve mastürbasyon için uygun şartları bozmaktır. Neler yapabilirsiniz?

Mesela hemen duşa koşup kendinizi derhal kuvete atıp su ısıtıcısını / kombiyi kesinlikle kullanmadan mümkün olan en soğuk derecede duş alabilirsiniz. Özellikle şu geçirdiğimiz sıcak günlerde bu size her açıdan iyi gelecektir. Bunu yapmanız bir dakika bile sürmez. Bunun sonucunda zihninizin rahat içinde olduğunu sanması durumu son bulacak ve mastürbasyon yapma isteğiniz de yok olacaktır.

Diğer bir yöntem ise evdeki yalnızlığınıza son vermek yani kendinizi dışarıya atmaktır. Dışarı çıkmak için bir zorunluluğunuz olması gerekmiyor. Çıkın bir parka gidin 1-2 saat yürüyün kendinizi yorun. Veya yine hava sıcaksa yakınlarınızda mutlaka bir AVM vardır gidin ve birkaç insan görün. Bu bile sizi sanal ve anlık zevke yönelmekten alıkoyacaktır.

Bir başka senaryoda ise diyelim kendinizi bir anlık boşlukla bilgisayarda cinsel içeriklere bakarken buldunuz diyelim. Bu an geri dönüşün neredeyse imkansız olduğu anlardan biridir. Geri dönüş ihtimali az da olsa vardır. Eğer bırakmaya karar vermiş ve bu bağımlılığın zararlarına ikna olmuş bir beyine sahipseniz tam bu işi yapmak üzereyken bir an beyniniz durur ve sizi sorguya çeker. O an sorgularsınız acaba gerçekten ihtiyacım var mı diye? İşte tam bu anda yapabilirseniz mümkünse bilgisayarınızı power düğmesine basarak veya fişini çekerek kapatın ve odayı terk edin. "Sürecin içine ettim" ,  "izlememem gerekiyordu izledim " gibi düşünebilirsiniz ama emin olun bu noktadan dönerseniz imkansızı başarmış oluyorsunuz. Çünkü bu noktadan sonra vazgeçip bilgisayarı kapatan insan sayısı yok denecek kadar azdır.  Bu sizi motive etmeli. Ama bir süre sonra izlemeden kapatabiliyorum nasıl olsa diye düşünüp, arada açıp bu içeriklere bakmaya devam ederseniz her bakışınızda beyniniz dopamine maruız kalacak ve her seferinde bu dopamin miktarı artacak bunun tersine reseptör sayınız azalacak ve anlayacaksınız ki artık bakıp bakıp kapatmak sizi tatmin etmiyor. Bunun sonucunda da kendinizi yine eski halinize dönmüş olarak bulacaksınız.


Son bir örnek ise yine nette bol bol karşımızda çıkan ve tam anlamıyla bir cinsel içerik olmasa da tetiklemeyi yapan ve sizi malum işe yönlendiren websiteleri üzerinden olacak. Bu siteleri hepiniz az çok bilirsiniz. Facebook'da, instagram da ana sayfada dolanırken bile birçok tetikleyici içerikle karşılaşmanız mümkün. Aynı şekilde neredeyse her sözlükte yan taraftaki popüler başlıklarda birçok adult veya adulta yönelten içerik bulmak mümkün. Bunun siz de farkındasınızdır. İşte burada anahtar nokta " Siz mi beyninizi kandıracaksınız, yoksa beyniniz mi sizi kandıracak? " Beyniniz sizi kendine inandırırsa kendisi dopamin ihtiyacı içinde kıvrandığından kendinizi doğrudan malum aktivite içerisinde bulursunuz. Siz beyninizi kandırırsanız bu sitelerden uzak durursunuz. Çünkü siz de bal gibi biliyorsunuz bu sitelerin hangileri olduğunu.


Son olarak başladığınız günden uzaklaştıkça aklınıza gün içinde defalarca " bir kere yapayım ne olacak şu kadar gündür yapmıyorum " veya " ohoo kurtuldum ben bu işten yapayım bir tane keyif için bir daha yapmam nasıl olsa kendimi tutabiliyorum" şeklinde düşünceler gelecek. Bu işte başarılı olmanın sırrı beyninizin sizin için yarattığı ilüzyona aldanmayıp, bunun sadece onun ihtiyacı duyduğu dopamini elde etmek için oluşturduğu bir mekanizma olduğunu anlamaktan geçiyor. Umarım faydalı  bir yazı olmuştur. İstek olması halinde bu konuyu daha detaylı işleyebilirim. Son olarak her türlü görüş ve önerilerinizi mail adresime (nomorefappening@gmail.com ) yazabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Emeğine Sağlık Bro Gerçekten İşe Yarıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler faydasını görüyorsan ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Sonuç almak için kilit nokta şu beyler,tamam fap yapmıyorsun ama ama sıra bakılan tetikliyiciler,şekerli tüketimler,bilg.-tel-tv karşısında çok oturmalar,spor yapmamak gibi etmenler dopamini köklüyor.Bu da iyileşme sürecini sürekli erteliyor.Reseptör üretilmiyor maalesef.Adam diyor ki 75 gün oldu bir gelişme yok çünkü diğer bağımlılıklarına dopamin köklüyorsun,olay bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en önemli sebep bir bağımlılığı bırakıp diğerlerine başlamaktan kaynaklanıyor. Gün saymanın da bunda etkisi var ileride bunu konu alan bir yazı yazacağım. Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  3. Oruç tutmak da bir diğer seçenek, yani en azından Müslüman'lar için. Olmayanlar da aç kalabilirler kendilerince. Diğer yazılarda da bahsedildiği gibi, aç kalındığı zaman vücut kendini rahat hissetmeyeceği için, çoğunlukla rahatlık durumunda girişmek istediği malum duruma yanaşmayacaktır. Ama iftarda da yemeğe çullanıp, mideyi şişirirseniz oruç tam tersi etki de yapabilir, buna dikkat etmeniz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu da bir yöntem. Vücut fiziksel ve ruhsal olarak kendini tam anlamıyla rahat hissetmediği durumlarda aklına cinsellik gelmez insanın. Fazla yiyince de aynı şekilde çöken rahatlıkla birlikte cinsel istek ortaya çıkıyor. Bence en faydalı yapılacak şey kendini yoracak şekilde spor yapmak. Yorgun argın bir şekilde işten eve geldiğinizi düşünün. (Tam anlamıyla yorgun bir şekilde) Aklınıza mastürbasyonun "M" ' si bile gelmez ilk yapacağınız şey yemeğinizi yiyip uyumak olur.

      Sil