16 Mayıs 2016 Pazartesi

Mastürbasyon Bağımlılığından Kurtulma Yolları #1



Bu yazı dizimde mastürbasyon ve porno (her türlü cinsel içerik resim video buna dahildir.) bağımlılığından kurtulmak için size işinize yarayacak birkaç ipucu vereceğim. İleriki yazılarımda da bu ipuçları devam edecek.  Bilmenizi isterim ki bu maddelerde sadece hoşunuza gidenleri veya kolay bulduklarınızı uygulamak sizi başarıya ulaştırmaz. Mümkünse hepsini aynı anda uygulamaya çalışın.


 #1 GÜNÜNÜZÜ PLANLAYIN 

Çoğu kişinin boşlukta kaldığı ve canı sıkıldığı için bu merete bulaştığının farkındayım eminim siz de farkındasınızdır. İnsanın canı sıkıldığında dopamin ihtiyacı duyar bu yüzden ya bir dal sigara yakar ya bir doz kokain çeker veya masturbasyon yapar. Tavsiyem mümkünse bir önceki günden bir sonraki gün için hatta mümkünse haftanızı dolduracak aktiviteler planlayın. Arkadaşlarınızla buluşmalar ayarlayın veya birlikte birşeyler yapabileceğiniz aktiviteler keşfedin. Asosyalim, 2-3 arkadaşım var, onlarla da sürekli buluşamıyorum, vaktimin çoğunu evde geçriyorum diyen arkadaşlar için gelecek şimdiki kısım. Mecburen vaktinizin çoğunu evde geçiyiriyorsunuz ev de boşalınca direk mağlum aktiviteye yöneliyorsunuz. En zoru da bu durumda bırakmak maalesef. Öncelikle size tavsiyem hoşunuza giden veya sizi mutlu edeceğinizi düşündüğünüz, size katkı sağlayacağını düşündüğünüz aktivitelerin listesini yapın. Bu listeyi yaparken şuna dikkat edin. Sizin bir bağımlılığınız var ve bundan kurtulmaya çalışıorsunuz. Bu bağımlılığın yarattığı yoğun dopamin ihtiyacını MMORPG oyunlardan veya buna benzer şekilde başka kolay yollardan almaya çalışırsanız bu sefer de bunlara bağlanırsınız. Bu tarz aktiviteleri nasıl anlarım derseniz mastürbasyonu bırakmaya başladıktan sonra zaten beyniniz size dopamin ihtiyacını gidermek için çeşitli aktiviteler önerecek. Beyninizi dinleyin ve bu aktivitelere sınır koyun.Bir bağımlılık batağından kurtulayım derken bir başka bağımlılık batağına saplanırsınız ki bu bize birşey kazandırmaz. Aktivite listesini yaparken size yaparken birşeyler kazandıracağını düşündüğünüz şeyleri üste yazın. (Kitap okumak, spor yapmak, mesleki branşınızla veya ileride yapacağınız meslekle ilgili araştırmalar yapmak, yabancı dil öğrenmek gibi..) Bunun haricinde size keyif vereceğini düşündüğünüz aktiviteleri de yazabilirsiniz. (Online oyunlar, film izlemek, dizi izlemek, karikatür dergisi okumak vb..) Fakat bu aktivitelere mutlaka sınır koyun ve bu sınırı koyarken de mümkünse elinizi korkak alıştırın. Dediğim gibi bir bağımlılıktan kurtulmaya çalışırken başka bağımlılıklara yakalanmak istemezsiniz. Bu aktivite listesini biyere yazın veya telefonunuza kaydedin ve boşta kaldıkça bu aktiviteleri sırasıyla yapın. Tüm aktiviteleri yapmadan yaptığınız bir aktiviteyi tekrarlamayın. Böylelikle yapmaktan çok hoşnut olmadığınız aktiviteleri de yapmak zorunda kalacaksınız. Güzel bir yöntemdir hem sizi dolu tutar hem de kendinizi geliştirmenizi sağlar.

#2 YALNIZ KALMAYIN

En önemlilerinden biri. Mümkün olduğunca evde yalnız kalmamaya çalışın. Evde birilerinin olduğunu bilmek, her an basılabileceğinizi düşünmek, rahat davranmanızı dolayısıyla beyninizin mağlum işi yapmayı istemesini önler. Ne olacak ki kapıyı kaparım kitlerim işimi görürüm diyebilirsiniz. İşte burada yine siz ve iradeniz baş başa kalıyorsunuz. Evde ne yapıyorsanız yapın odanın kapısını kilitlemeyin. Aynı şekilde tuvalette de çok kalmadan işnizi bitirdikten sonra hemen çıkın. Eğer ev halkı şehir dışına çıktıysa ve siz yalnız kalmak durumunda kaldıysanız mümkün olduğunca evde az kalmaya çalışın. Bir amacınız olması gerekmiyor dışarı çıkmak için. Çıkın gerekirse boş boş dolaşın. Yürüyüş yapın mesela kitap okuyacaksınız çıkın dışarı parkta bahçede okuyun. Eve uykunuz geldiğinde dönün.

#3 KENDİNİZİ YORUN

İşten veya okuldan yorulmuş ölmüş bitmiş halde döndüğünde aklına mastürbasyon gelen yoktur heralde. Eğer geliyorsa zaten yeterince yorulmamışsınız demektir. Gün içinde kendinizi mümkün olduğunca yorun. Yorulmadıysanız spor yapın evde şınav çekin mekik çekin ne yaparsanız yapın ama kesinlikle yorulun. Kafa yorgunluğu veya fizik yorgunluğu fark etmez her ikisi de olabilir yeter ki yorun kendinizi.



Şimdilik burada bırakıyorum maddeler devam edecek. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder