23 Mayıs 2016 Pazartesi

Mastürbasyon Bağımlılığından Kurtulma Yolları #2



Bu yazım biraz gecikti kusura bakmayın. Bir yandan günlük hazırlıyorum. Geçirdiğim her gün için birşeyler yazıyorum. Sizce bu günlüğü siteye nasıl eklesem? Ayda bir tek başlık halinde rapor gibi mi eklesem yoksa hafta hafta mı eklesem. Tavsiyelerinizi mail olarak yazarsanız sevinirim. (nomorefappening@gmail.com) Maddelere önceki yazımdan devam ediyorum.

#4 EVDE ÇIPLAK DOLAŞMAYIN
Ailenizle yaşıyorsanız bu zaten pek mümkün değildir ama odanızda olsanız veya evde kimse olmasa bile evde kesinlikle yarı çıplak şekilde dolaşmayın. Tespitlerime göre bu dolaylı olarak mastürbasyon sürecini tetikliyor. Duşa girerken mecburen soyunuyoruz ne yapalım derseniz, mümkün olduğunca aynalardan uzak durun kendinize ve cinsel organınıza bakmayın. Temel amacınız sadece duşta vücudunuzu temizleyip çıkmak olsun. Duştan çıkınca da bir an önce bornozunuza sarınıp saçınızı kurulayıp üstünüzü giyinin. Özellikle havaların ısındığı şu bahar-yaz geçiş dönemlerinde sıcaktan bunalma bahanesiyle evde çıplak dolanmayın atlet giyin hafif pamuklu şeyler giyin ama çıplak durmayın kesinlikle.

#5 HER GÜN SOĞUK DUŞ ALIN

Alevlendiğinizde, dürtülerin ve uyarıların etkisini göstermeye başlayıp  durup dururken ereksiyon olmaya başladığınızda veya beynininizn sizi dopamin istediği için yanıltmaya çalışıp eski halinize döndürmek istediğini fark ettiğinizde hemen duşa girin ve mümkün olduğunca soğuk bir şekilde duş alın. Beyin otomatik olarak süreci sonlandırıyor çünkü vücut ısınız ani bir şekilde düşüyor. Bu sırada beyin  dopamin vb. lüks ihtiyaçlarla ilgilenmek yerine vücut ısınızı yükseltmeye yönelik önlemler alıyor dolayısıyla dopamin ihtiyacı geri planlara atılıyor. Mastürbasyon alevlenmeniz de sona eriyor. En etkili yöntemlerden biridir. Oruç döneminde de beyin benzer bir mekanizma oluşturuyor. Gerçekten açken aklınıza mağlum işler gelmez. Çünkü o sırada beyin elindeki kaynakları mümkün olduğunca idare kullanmaya çalışıyor. Bu tarz hayati anlarda (açlık, vücut ısısının düşmesi, aşırı derecede yorgunluk, hastalık) beyin bu hayatı durumlara odaklanarak onu gidermeye çalışıyor ve diğer ihtiyaçları geri plana atıyor.

#6 SOFRADAN ŞİŞİK BİR MİDEYLE KALKMAYIN

Azımsanmayacak derecede önemli bir madde. Yukarıda beynin rahat, bolluk, lüks dönemlerinde dopamin ihtiyacı duyduğunu söylemiştik. Midenizi tıka basa doldurduğunuzda üstünüze çöken tembellik emin olun sizi mastürbasyon yapmaktan alıkoymaz. Bunun yanında midenizi zorladıkça büyü ve genişler. Erkeklerdeki testis bölgesine daha fazla baskı yapar bu da dolaylı olarak daha fazla uyarılmaya sebep olur. Uyarılma en son istediğimiz şeylerden biri bunu unutmayalım. Şişkin bir mideyle kalkmak yerine azar azar ama sık yiyelim.

#7 ÜŞENDİĞİNİZ ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞIN

Yaptığınızda size fayda sağlayacağını düşündüğünüz ama üşendiğiniz şeyleri ne olursa olsun yapın. İçinizden binbir defa küfür ederek bile yapıyor olsanız yine de yapın. (Spor, kitap okumak, ders çalışmak) Bu gibi şeyler size her zaman eğlenceli gelmeyebilir veya yapmak istemeybilirsiniz ama bunları yapmak hem kişisel gelişiminizde hem de bu NoFap sürecinde çok önemli bence. Mesele ben bu yazıyı hazırlarken bilgisayarım dondu hem bugun yazdığım günlüğümün bir kısmı hem de bu yazı tamamen silindi. Ben de oturup üşenmeden tekrar yazdım. Bunun faydası ne ola ki? Bunun faydası şudur: Şuana kadar beyninizi kolay elde edilen zevklerle dopamin manyağı haline getirdiniz. Kolay bir şekilde yaptığınız bir işten zevkinizi alıp oturuyordunuz bunun sonucunda da sürkeli yaptığınız şeyler size zevk vermemeye başladı artık. Bu döngüyü kırmaya çalışıyoruz. Kolay zevklerden, çaba harcamadan basit bir şekilde elde edilen zevklerden kurtulmak amaç. Spor yapamayacak kadar yorgunsunuz. Ama kendinizi zorladınız ve yaptınız son sette belki ağırlığı bir tarafınızdan terler akarak kaldırdınız ama kaldırdınız sonuç olarak. Bunun yarattığı his hiçbir sanal dopamin kaynağı ile boy ölçüşemez. Veya arkadaşlarınız online oyun oynuyorken siz oturdunuz ders çalıştınız sonucunda da iyi bir not aldınız. Bunun verdiği zevk online oyunda alabildiğiniz hiçbir zevkle kıyaslanamaz. Hayatta her zaman zevk aldığınız şeyleri yapacaksınız diye bir kaide yok işte bu madde bunun farkına varmanızı sağlayacak. 

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. 7 madde çok güzel ya insanın ağlayası geliyor. Galiba artık bazı şeylerin üzerine gitme vakti geldi abi.

    YanıtlaSil
  3. dopamin reseptörlerim bozuk yapmayınca salgılanmıyor doğal olarak mutlu olamıyorum yapınca yine mutlu olamıyorum lise 1 den beri haftada en az 5 defa yapıyorum o da ortalama bazen günde 5 yapıyorum ben lisanslı sporcuyum ve çok kalori alıyorum stres beni bu işe yöneltti ve artık cidden bırakamıyorum sevgilim yok çünkü olmuyor nedensiz yere napacam Allah yardımcım olsun

    YanıtlaSil